Home Mennesker Wilfreds store lidenskap

Wilfreds store lidenskap

0
Wilfreds store lidenskap

Drammenseren Wilfred Siljeroos sverger til Daimler og Jaguar. Han har to veteranbiler som det ikke finnes maken til i Norge. Den yngste finnes det ikke maken til i hele verden.

-Det er guttungen i meg som har fått springe ut, flirer Siljeroos, som vekker stor oppmerksomhet ute på sommerveiene. Og han forteller gjerne om historikken på bilene. Dronning Elisabeth ville antakelig ha nikket anerkjennende til begge to. En av dem er relatert til en historie om da dronningen besøkte Mauritius i 1972.

Verdens eneste i sitt slag
Wilfreds 1978-modell Daimler Sovereign 4,2 injection LWB (tilsvarende Jaguar XJ6) er den eneste i verden i sitt slag. Den hører til blant de ytterst få som ble sendt videre til Cabriolet International Limited i Birmingham. Der ble bilen konvertert til en åpen bil med duktak.

-Det startet med dronningens offisielle besøk på Mauritius i 1972. Hun og prinsgemalen sto oppreist gjennom gatene i en åpen Jaguar XJ6 – og holdt seg fast i avstiveren som strekker seg på tvers i mellom vindusstolpene. Det var nettopp den bilen, spesialbygd for anledningen, som avfødte fenomenet som innvidde kaller for Mauritius-typen.

Wilfred fryder seg over sin åpne Daimler – the one and the only.

Gjennom årene ble det bygget en liten håndfull av dem. Jeg har fått vite at det skal være sju. Min bil er en venstrerattet Daimler Sovereign 4,2 med lang akselavstand, lakkert i fargen old english white. Det finnes ikke maken i hele verden, forsikrer Siljeroos, som berømmer bilen for både komfort og kjøreegenskaper.

 

 

– Folk snur seg på gata og lurer på hva som skjer

Som seg hør og bør skal antrekket stå i stil med bilen.

Vi får høre historien om at Wilfred, tilbake til 2008, sendte en bekjent til London for å få tak i en bestemt bil som sto til salgs. Kompisen ga dårlige tilbakemeldinger på bilen, men nevnte at han hadde kommet over en annen bil til et høyere budsjett. Der og da visste ikke Wilfred at det var en meget sjelden bil utsendingen hadde snublet over.

 

Fartsressurser
-Bilen har tradisjonell tre-giret automatkasse. Du verden for en respons den byr på hvis jeg gir den en liten kick-down på motorveien, gliser bilentusiasten, og legger ikke skjul på at andre bilister kan få seg en overraskelse. Han har i de senere årene vært bosatt i Skoger sammen med kona Liv Inger Skogly Liljeroos, som også har stor sans for veteranbiler. Hennes engelske MG er solgt – og for tiden er det nok med to gamle biler, skal vi tro entusiasten.

Den eneste norskregistrerte Daimler Limousine (teknisk basert på Jaguar 420G) hører hjemme i Skoger.

Landets eneste Daimler Limousine
Den andre bilen i Wilfreds garasje er en 1970-modell Daimler Limousine, en kjent traver i det britiske kongehuset og blant andre prominente i Storbritannia. Den hører til den første serien på 1000 enheter bygd av Van den Plas Coachworks.

-Det er en typisk sjåførbil. Baksetet har enormt med plass. Sjåføren sitter ganske kummerlig på et slags kuskesete, kledt med billig skinn. Den bakre delen av bilen er kledt med norsk storfeskinn av aller fineste type, gliser Siljeroos, som ikke er helt ukjent med sjåføryrket.

Tidligere privatsjåfør
Han har tidligere vært privatsjåfør for en kjent norsk forretningsmann. Da kusket han rundt i en ny Maybach til 5,6 millioner kroner. Etter at han ble pensjonist har han stadig vært å se bak rattet i en begravelsesversjon av Daimler Limousine (kistebil), som eies av Buskerud Begravelsesbyrå. Som helårsbil bruker han en Jaguar X-type.

-Få med at jeg har kjøpt bilene for å beholde dem. Jeg vil bruke dem så lenge jeg kan kjøre – og eie dem så lenge jeg lever, avslutter Wilfred Siljeroos til 3001.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here