Home Drammen Unge innovatører i Buskerud

Unge innovatører i Buskerud

0
Unge innovatører i Buskerud

Høgskolen i Sørøst-Norge var vertskap da Ungt Entreprenørskap Buskerud arrangerte finale i Innovation Camp 2017/18 i dag.

Arrangementet gikk av stabelen for 14. gang. Tiltaket er ment å inspirere til nytenkning, og fungere som en brobygger mellom skole og næringsliv.

Innovtion Camp er en idékonkurranse for skoleelever på 9. Trinn i Buskerud. Over 1800 elever har deltatt i innledende skolerunder og dannet elevbedrifter rundt sin idé.

Gulskogen skole med Flex-Spray

–Vi har konkurrert i mellomrunder, og kvalifisert oss videre til finalen i dag. Som finalister har vi fått være med på Design Workshop, arrangert av studenter på Visuell kommunikasjon her ved HSN. Der fikk vi designet logo og reklamemateriell, forteller Maria Hole i elevbedriften Hykos EB fra Gulskogen skole.

Hykos EB fra Gulskogen skole består av Eren Yalvac, Emma Homstvedt Marie Hole og Selma Slotsvik

–Vi deler ut en egen liten folder med informasjon om vår idé, reflex spray. Safety with Style! Vi har utviklet idéen på bakgrunn av at mange unge synes det er ukult å gå med refleksvest. Med det som utgangspunkt har gruppen vår kommet opp med en idé om en refleksspray som kan gjøre trafikanter mer synlige. Produktet vårt kan være med på å redde liv i trafikken, mener Selma Slotsvik fra Hykos EB.

–Dette har vært en veldig morsom og lærerik prosess å være med på! Både det å jobbe frem en god idé i fellesskap, og det å presentere den for andre på en måte som dette har vært veldig inspirerende, avslutter Maria Hole.

19 finalister

19 elevbedrifter presenterte sine idéer på stands i foajéen i 1. etasje på campus Drammen. De fikk alle besøk av juryen, som bedømte vinnere i fem ulike kategorier. Det ble kåret vinnere for beste presentasjon på stand, beste stand, beste elevbedrift, og designprisen.

Elevbedriften fra Kjøsterud skole presenterte strømbanken WAIE. Gruppens visjon kombinerer ladestasjoner med muligheten for sosialt samvær på benker i nærområdet. Fra venstre Ine Merethe Gillikstad, Elton Tarakaj, Wiktoria Wnuk og Aland Amir.

Røyken ungdomsskole vant med sosial app

Vinneren av den mest innovative idé, og derved vinner av årets Innovation Camp, ble i år Røyken ungdomsskole med appen Wassup.

F.v: Jostein Lian, Aneya Saint- Victor, Mia Gram Olsen og Johan Peder Vatn fra Røyken ungdomsskole. Foto: Ungt Entreprenørskap Buskerud

–Dette var en idé som var spesielt godt utarbeidet, forteller rådgiver Mari Viko ved Ungt Entreprenørskap Buskerud.

–Elevbedriften fra Røyken ungdomsskole hadde en svært gjennomarbeidet idé. Den var knyttet opp mot både kommune og fylkeskommune. De hadde merket seg problematikken rundt ensomhet blant unge, og derfra utviklet en app med hensikt å redusere dette utbredte fenomenet. De har skapt en app som kobler aktiviteter sammen, slik at det skal bli lettere for de unge å delta aktivt sosialt sett, forklarer Viko.

Juryens begrunnelse for tildelingen

”Denne elevbedriften har svart på alle punktene i dette oppdraget. De har løst en samfunnsmessig utfordring og kan henvise til statistikk som viser at dette er en utfordring i samfunnet. Innovasjonen ligger i forenklingen av dagens løsning. Og gjør det mulig og høyne aktivitet og redusere ensomhet for ungdom 13-17.”