Home Drammen Trendy og tradisjonsrik fermentering

Trendy og tradisjonsrik fermentering

0
Trendy og tradisjonsrik fermentering

Fermentering er en svært gammel konserveringsmetode, som virkelig er i vinden igjen blant mange med ønske om en sunn livsstil! Den velkjente metoden får nytt liv når fermenteringsekspert Trine Berge demonstrerer og deler ut smaksprøver til sine kursdeltakere på Helhetssenteret i Drammen.

Fermenteringskurs på Bragernes
På kurset om foredlende fermentering lærer deltakerne alt de trenger for å komme i gang hjemme på egen hånd. De lærer å fermentere både surkål, kokosyoghurt, vannkefir, og aromatisk salsa!

Smaksbevarende konservering
Fermentering er en tradisjonsrik prosess brukt i hele Europa før industrialisering effektiviserte foredlingen av kosten vår. Fermenteringsmetoden forlenger holdbarheten av kjøtt, korn, frukt og grønnsaker. Den har også andre fordeler, som å bevare næringsinnhold og den ekstra gode smaken i sesongprodusert mat. Fermentert mat og drikke er lettfordøyelig, og gir et robust immunforsvar. Den bidrar også til at kroppen lettere kan oppta næringsstoffer fra maten vi spiser, slik at summen blir et større velvære og mer energi i hverdagen. Fermentering er noe du enkelt kan gjøre selv, med ulike rivjern, blendere, stampeutstyr og ventilerende fermenteringskrukker.

Sunn gjæringsprosess
Melkesyregjæret hodekål (sauerkraut) er kjent for de fleste, men alt av grønnsaker kan faktisk brukes! En kombinasjon av forskjellige grønnsaker og urter smaker også veldig godt. Fermentering er en gjæringsprosess hvor organiske stoffer brytes langsomt ned. Den mest naturlige formen for gjæring er spontangjæring, der fermenteringen skjer helt naturlig. Men en kan også tilsette spesifikke kulturer som setter i gang prosessen. Fermenteringen gir et miljø hvor mikroorganismene trives mens andre uønskede organismer blir utkonkurrert.

Kursleder Trine Berge er rawfoodkokk, velvære coach og kundalini yogalærer. Hun har gitt ut flere bøker om helse og sunn livsstil. Hennes siste bok «Rawfood» ble utgitt i 2015 og ble månedens bok i bokklubben «Energica». Berge er utdannet og sertifisert rawfood kokk fra USA, fra det anerkjente Matthew Kenney Academy. Trines fokus er å inspirerer til balanse, glede og kreativitet ved å lage sunn & næringsrik rawfood, smoothies og juicer, på enkelt vis i hverdagen. Trine har jobbet med kosthold, detox, meditasjon og indre arbeid siden midten av 90 tallet. Foruten å skrive til daglig på Superdamebloggen, er Trine kjent for sine inspirerende kurs, retreats og foredrag om hvordan du vitaliserer andre med yoga, rawfood og supermat. Hennes fokus er at helse også skal være gøy, gi velvære, overskudd og energi til å skape deg det livet du drømmer om.

Helhetlig tanke
Helsesenteret på Solbakken i Drammen jobber med hele mennesket, som innbefatter både tanker, følelser og den fysiske kroppen. Det legges vekt på komplementær medisin, med behandlere og terapeuter innenfor flere forskjellige retninger. Senteret har gestalt terapeut, kinesolog, ernæringsterapeut, i tillegg til sports massør, coach, naprapat, og psykolog. Ved senteret arrangeres det også diverse kurs som dette fermenteringskurset, i tillegg til kurs innen thai streetfood, velvære, mindfulness, og om ikke lenge, et kurs om å lage fristende supersmoothies og juice.