Home Drammen Pepperkakeverksted på Helsehuset

Pepperkakeverksted på Helsehuset

0
Pepperkakeverksted på Helsehuset
Daniel Feily og Sebastian Karlsen fra Åssiden videregående skole dekorerer de fristende pepperkakene til glede for både pasienter og besøkende.

Elever fra helse- og oppvekstfag vg1 ved Åssiden videregående skole hadde pepperkakeverksted med pasienter og besøkende ved Drammen Helsehus i dag.

Tilbudet om pepperkakebaking var populært for dem som ville kjenne på minner om gamle kunster. De varme stekebrettene ble effektivt håndtert av helsefag-elevene, og alle fikk være med å pynte de ferdige kakene. Til sist var det fritt frem for alle å smake på resultatet, akkompagnert av litt velduftende gløgg i koppen.

Elevene leder dagtilbudet

Drammen Helsehus på Landfalløya ligger vakkert til ved Backeparken, og har til sammen 72 plasser. Korttidsinstitusjonen har dagtilbud for inneliggende pasienter og besøkende fra nærområdet, og hver fredag er det elevene fra første året på Helse- og oppvekstfag ved Åssiden Videregående skole som har ansvaret for tilbudet. Elevene arrangerer da ulike tiltak som oppleves aktiviserende og sosialt for brukerne.

 

Verdifull praksis innen eldreomsorg

Lærer Sissel Håkonsen ved Åssiden forteller at elevene gjør dette som en yrkesfaglig fordypning i helsefagarbeid.

–Vi fra Åssiden videregående skole har hatt et svært godt samarbeid med Drammen Helsehus de siste tre-fire årene, og ser at ordningen fungerer godt for alle parter. De eldre synes å stortrives med å få ungdommen inn dørene, mens elevene får en super tilnærming til det å arbeide innen eldreomsorg. De kommer tett på gjennom praksisen, og får en uvurderlig innsikt i faget.

–Dette gir elevene et godt grunnlag når de snart skal velge veien videre blant ni ulike utdanningsløp. De har blant annet muligheten til å velge seg videre på tannhelsesekretær, hudpleie, helseservicefag og apotekteknikk, forteller Håkonsen.