Home Drammen Oppfordrer til gjenbruk

Oppfordrer til gjenbruk

0
Oppfordrer til gjenbruk

Det var over 30 fremmøtte og god stemning da Grønn fredag ble arrangert i DNT Drammen sine lokaler i Storgata, i regi av DNT ung Drammen.

Det er andre gang bruktmarkedet blir avholdt i Drammen. Både turinteresserte og ikke fullt så turinteresserte troppet opp, og syntes at dette var et flott tiltak. De fremmøtte kunne bytte, selge, eller gi bort klær og friluftsutstyr de ikke lenger bruker.

­

 

Fokus på gjenbruk
–Vårt mål er å sette fokus på gjenbruk, som en måte å senke tempoet og volumet på konsumeringen i disse massive blacktilbudstider, forklarer styreleder ved DNT ung Drammen, Silje Maurtveten.

Styrelederen viser oss rundt i DNT lokalet, som er fylt med klær, soveposer, ryggsekker og annet fritidsutstyr som er vokst ut av, sjeldent brukt eller av andre grunner er klare for å skifte eier.

–Det er ikke miljøvennlig at bra tekstiler og utstyr bare kastes så snart man går lei, så vi i DNT ung Drammen vil bidra til en større bevisstgjøring rundt produkters faktiske levetid, forteller Maurtveten.

Pleie og reprarasjon kan gi forlenget brukstid
Frode Hals, styremedlem og selvutnevnt potet i laget, mener at en kvalitetsskibukse ikke må kastes selv om den mangleer en knapp
–Vi ønsker å formidle at slitte ting kan få nytt liv med litt pleie og reparasjon. Som med sekken du kjøpte på impulshandel ved nyttårssalget i fjor, den fortjener kanskje å byttes bort om den bare har blitt liggende på hyllen? Selv om den er ut for deg, er den kanskje in for andre! På kvelder som dette ser vi at det er et stort engasjement rundt gjenbruk, og mange ting har byttet eier i løpet av kvelden. Alt overskudd leveres til noen som har bruk for det, forteller Hals.