Home Drammen Økologisk torgdag

Økologisk torgdag

0
Økologisk torgdag

Økuka i Buskerud arrangeres rundt i fylket for tiden, og fredag ble det presentert kortreist og økologisk mat og landbruk på Bragernes Torg.

Fristende med  prøvesmaking av bakverk fra Skog Bakerverksted.

På torget kunne drammensere smake på råvarer produsert i eget fylke, handle inn sesongens grønnsaker, honning og blomster, kjøpe håndlaget såpe, samt få oversikt over alternativer til de mange plastprodukter vi omgir oss med i hverdagen.

 

 

Hvis det ikke er selvlaget, kan det bare være!

Odd Arild Ringen driver drammensbedriften økosjokolade, hvor det ikke er snakk om å smelte om, nei her lages alt fra bunn! Det er enkelt å lage sin egen sunne sjokolade, som smaker fantastisk. Med rå sjokolade, egne brett og et vell av smaksgivende ingredienser er det bare fantasien som setter stopper for opplevelsen. Med bær, appelsin, søtsalte nøtter, og ingefær får du smakfulle og næringsrike biter, proppet full av kakaoens mange helsefordeler.

Elvegris fra Langesøy
Line og John Ragnar Stenersen er på torget med minstemann for å promotere Elvegris fra Langesøy. Grisene er oppfostret på kombinasjonen av god plass og norskprodusert økologisk fór. Det unge paret overtok driften av den vakre gården ved nyttår. Med sin beliggenhet midt i Drammenselva nedenfor Åssiden, gir den gode forhold rundt driften med ku, gris, grønnsaker, fukt og bær. De planlegger å starte opp med andelsgård til våren, der interesserte kan kjøpe seg inn med en andel, og få tilgang til avling gjennom sesongen.

ØKOUKA er en landsdekkende feiring av økologisk og biodynamisk mat og landbruk. Målet er å gi økt oppmerksomhet rundt sunn, ren mat der råvarer, kunnskap og inspirasjon står i fokus. Arrangementene bidrar til å skape forståelse mellom bonden og den bevisste forbruker, kokk, kjøpmann og storhusholdningsleder. Gjennom Uka i Buskerud fylke kan interesserte delta på ulike kurs, seminarer og gårdsbesøk. Det flotte mangfoldet av landbruk- og matproduksjon vises frem, med ønske om å inspirere oss alle til en mer økologisk hverdag.