Home Drammen Kunst Elva Rundt med rekordoppslutning

Kunst Elva Rundt med rekordoppslutning

0
Kunst Elva Rundt med rekordoppslutning
En vakker dag for både utstillere og publikum i Drammen.

Med sin svært så sentrale beliggenheten elvelangs i Drammen har Kunst Elva Rundt blitt en populær mønstring av kunst, med sin attraktive utendørs presentasjon av kunst i ulike former for et publikum i alle aldre.

Utstillingen ble startet i 2009 med stor suksess, og har siden etablert seg som en årlig folkefest med en 1,6 km lang kunstvandring i Drammen i regi av Kreaktiv. Kunsten gjøres lett tilgjengelig, og fagfeltet åpnes opp for publikum på en unik måte. Det gir en dynamisk møteplass langs den vakre elva, hvor du kan spasere rundt og utforske arbeider i ditt eget tempo. Utstillingen er en visningsplattform som innbyr til dialog. Med sin umiddelbare nærhet til kunstneren kan du få et godt innblikk i arbeidsmetoder, stille spørsmål, og ikke minst få muligheten til å kjøpe med deg det du faller spesielt for!

Nær 90 utstillere var stasjonert rundt elva, og en av dem, Ronny Bank, viste frem sine litografier på sin stand under Bybrua.
– Det er moro å stå her, og det er flott med den store interessen fra de mange som har tatt seg turen rundt elva for å få med seg alle de forskjellige utstillerne, sier Bank.

 

Rita Havikhagen Horgen ved sin stands ved Ypsilon brua.

Et bredt spekter av kunst
Rita Havikhagen Horgen 
fra Kreaktiv kan fortelle at årets utstilling viser et bredt spekter fra redesignede lysekroner og glassfusing via en stor andel malerier og illustrasjoner, til foto og grafikk. Også smykker, hennamaling. samt noe keramikk, raku og tekstilarbeider fanget oppmerksomheten til de som vandret elvelangs på utstillingsdagen!

 

Rita H. Horgen i Kreaktiv KunstKollektiv DA

Kunst for alle
Utstillerne kommer reisende fra de nærmeste regionene rundt Drammen, i tillegg til en del kreative fra landet for øvrig. Kreaktiv KunstKollektiv DA ved Rita Havikhagen Horgen introduserer tilreisende og kunstinteresserte drammensere for kunstverk fra både etablerte kunstnere med høy produksjon, og kunstnerspirer som har jobbet mye med sine verk.
–Det vektlegges i all hovedsak at alle utstillerne skal ha et brennende ønske om å være med! At de skal fylle 20 meter hver setter også sine krav til utstillerne. Nivået kan publikum selv bedømme, for kunst elva rundt er både for kunstnere og folk flest! Ja, både Jørgen Hattemaker og Kong Salomon. Eller mannen i gata og Mette Marit, om du vil. Sistnevnte var faktisk innom i fjor, med både hunden, barna, noen venner og en livvakt, ler Havikhagen Horgen.

Nærmer oss 10-års jubileum!
– Vi nærmer oss snart 10-års jubileum, og ser ingen grunn til å legge ned en stor suksess som dette. Vi startet i det små med Kunstnerparken i forbindelse med Elvefestivalen. Dette prosjektet tok jeg over i 2007, men de rundt 20 kunstnerne «druknet» i tivoli og politiske parti-stands og boder med bakt potet. Et par år senere satt jeg sammen med noen kunstnerkollegaer jeg delte atelier med, Kolbjørn Gleditch og Axel Godard, og disse to herrene hadde et ønske om et eget arrangement. For eksempel på den nye broen, Ypsilon. Jeg svarte kjekt at «vi tar vel hele runden når vi først er i gang»… Og slik ble det. I 2009 debuterte «Elva Rundt» med 50 kunstnere og forsiden i DT dagen etter lød «Flere tusen så elvekunsten!».

Akvarell av Rita Havikhagen Horgen

Kunstner Rita Havikhagen Horgen er hovedansvarlig for gjennomføringen av Kunst Elva Rundt.

– Jeg er bosatt i Drammen og jobber for Kreaktiv.no. Selv jobber jeg med akrylmaleri, akvareller og enstrekstegning, og kaller meg selv for en semiekspressiv impresjonist, så jeg arbeider altså ikke helt abstrakt stilmessig. Jeg holder kurs hjemme på låven, og skal holde kurs i Matissevillaen i Frankrike neste år!

– Jeg har et bredt ansvarsområde under festivalen, og er med både i forkant, og under selve arrangementet. Heldigvis har jeg familien i ryggen, ellers hadde det vært for mye å ta på seg, smiler Havikhagen Horgen, som synes det er inspirerende og morsomt å være med å arrangere denne flotte utstillingsdagen ved elva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here