Home Drammen -Jeg tar flekkene!

-Jeg tar flekkene!

0
-Jeg tar flekkene!

Laila Niemi lever av å fjerne overflaterust på biler. I sommer etablerte hun seg med eget verksted på Gulskogen. Mottoet er en folkelig dialog med kundene. 

-Jeg tror på en folkelig dialog og et hensyn til folks lommebok. Alle rustjobber er forskjellige, men det går an å prioritere sammen med kunden. Ta det mest prekære i første omgang. De fleste har jo et budsjett, sier Laila Niemi, født og oppvokst i en familie der det meste har handlet om bil. I sommer flyttet hun virksomheten fra Oslo til Drammen. Hun var lei av å pendle til hovedstaden.

Niemi understreker at en folkelig stil ikke handler om å gå på akkord med håndverket. Det faglige vil alltid være på plass. Det handler mer om å møte kundene med et smil. By på løsninger i stedet for tunge sukk. Stille diagnoser, sånn at bileierne får vite hva som kan utsettes til senere.

 

Laila vurderer en jobb for kunde. Hun sier klart i fra hvis det er best å overlate jobben til andre.

Kundene har ulike motiver
Laila er teknisk utdannet, har blant annet jobbet i oljebransjen, men valgte å etablere egen bedrift. Da var det mest naturlig å gå i familiens fotspor. Hun er så og si vokst opp med olje på fingrene, bilmekking og understellsbehandling. Overflaterust ble hennes egen nisje. Rustsveising i kanaler overlater hun til andre aktører.

-Folk har ulike behov. Noen ønsker å forlenge levetiden på en bil som begynner å bli eldre. Andre skal selge bilen, men vil forhindre pruting på grunn av en rustflekk. Atter andre vil fjerne rust så snart den oppstår, forteller Niemi,  som føler at hun har gått inn i et marked som setter pris på det hun tilbyr.

Forskjeller fra merke til merke
-Folk flest er ikke klar over det, men det er betydelige forskjeller ute og går hos bilprodusentene. Kvaliteten på karosseristålet varierer. Sårbare punkter på bilene varierer fra merke til merke. Nye miljøkrav har dessuten gitt en mer ømfintlig lakk sammenliknet med tidligere. Jeg vet hva som skiller merkene og vet hva jeg må sjekke ut, forklarer rusteksperten, som driver alene. Hun gjør alle operasjoner med egne hender.

Hun er veldig fornøyd med beliggenheten, nærmere bestemt i et utpreget bilmiljø på Storemoen, lengst vest på Gulskogen.

-Rundt meg finnes en komplett næringskjede. Alt som handler om bilvedlikehold og reparasjoner har tilhold på området. Vi blir kjent med hverandre og kan anbefale hverandre. I noen tilfeller kan det bety en tidsbesparende forenkling, dersom det er spørsmål etter flere ulike tjenester på en gang, sier Laila Niemi.

Gode råd på veien

Her er Laila Niemis enkle råd:

* Hold bilen ren.
* Årlig lakkrens og manuell voksing.
* Hold et øye med karosseriet. Åpne sår vil føre til rust.
* Usikker på ømfintlige punkter? Snakk med en ekspert.