Home Drammen Helteroller med en tvist

Helteroller med en tvist

0
Helteroller med en tvist

Trude-Sofies Teater har holdt årets vinterferiekurs ved Drammen Kulturskole.

Teaterinteresserte barn har fått prøve seg på Union denne uken. På verkstedet “Fusjon”,

Caroline, Kim, Heidi, Thelma, Ida, Andrea, Hans Eirik, Sigurd, Harald, Mikkel

har deltagerne fått en innføring i teaterfaget. Elevene har lært å utvikle karakterer, og lært om samarbeid og grunnleggende teaterteknikker. Kurset avsluttes med en oppsetning for foreldre og venner.

Forestilling

Instruktør Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen står for prosjektet hvor kursdeltakerne samarbeider om å skape sin egen versjon av fortellingen om Tornerose.

 

Kursdeltakerne gleder seg veldig til å presentere en ferdig oppsetning for foreldre, søsken og venner den siste kursdagen.

Historien utviklet i fellesskap

Kim, Thelma, Heidi, Trude-Sofie, Caroline, Andrea

I skuespillet vårt inngår både Tornerose, helten Luke Skywalker, kule Hulk-inner, morsomme hoffnarrer, en stram konge, en flink vakt, Snøhvit og en rekke dverger.

–Vi har utviklet historien i felleskap, vi satt i ring og kom med forslag til hva som skulle skje videre. Så fordelte vi roller, noen spiller flere roller også, forteller de teaterinteresserte barna.

Litt utradisjonelle heltetolkninger

–Stykket handler om Tornerose som sov. Det viser seg at hun ikke egentlig trenger å bli redda så veldig. Så når helten Luke Skywalker liksom ramler inn i historien, bestemmer de to seg istedenfor å redde galaksen, sammen.

Drammen Kulturskole

Kulturskolen ønsker å ha et tilbud om feriekurs, det kan være teater musikaler, kulturkaruseller med musikk og ulike aktiviteter, eller teater som denne gangen.

Vi har deltakere som allerede er elever ved Drammen Kulturskole, noen fra ventelistene til kursene, i tillegg til andre interesserte.